|GR

Ανανέωση Αδειών Διαμονής στην Ελλάδα

Ο μεταναστευτικός νόμος προβλέπει ενιαία διαδικασία ανανέωσης όλων των κατηγοριών αδειών διαμονής που εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις του. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις ανανέωσης αδειών διαμονής επιβάλλεται να κατατίθενται στις αρμόδιες υπηρεσίες δύο (2) μήνες προ της ημερομηνίας λήξεως της άδειας διαμονής.

Εντούτοις, η κατάθεση αιτήσεως για ανανέωση αδείας διαμονής επιτρέπεται ακόμη και μετά από ένα (1) μήνα από την ημερομηνία λήξεως της αλλά στη περίπτωση αυτή, o  αιτών πολίτης τρίτης χώρας υπόκειται στην καταβολή προστίμου ύψους πενήντα (50) ευρώ, υπέρ του Δημοσίου. Αιτήσεις για ανανέωση αδείας διαμονής πέραν της ανωτέρω προθεσμίας του ενός μηνός, δεν παραλαμβάνονται, εκτός εάν ο αιτών αποδείξει πως η κατάθεση της αιτήσεως του για ανανέωση της αδείας διαμονής δεν κατέστη εφικτή λόγω συντρεχόντων περιστατικών ανωτέρας βίας at vivelepunk.com.

Εφόσον τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβληθούν με πληρότητα στις αρμόδιες Αρχές, χορηγείται βεβαίωση κατάθεσης αίτησης αδείας διαμονής στον αιτούντα (η επονομαζόμενη «μπλε βεβαίωση»).  Η διάρκεια της βεβαίωσης κατάθεσης αδείας διαμονής είναι ετήσια ενώ αυτή δύναται να ανανεωθεί σύμφωνα με τις ειδικότερες διατάξεις του μεταναστευτικού νόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ