GR       |

Η Pfizer εγκαινιάζει την ψηφιακή καινοτομία στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επένδυση του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer Inc. στην Ελλάδα για τη δημιουργία digital hub στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα μεταφέρει την τεχνογνωσία του σε όλο τον κόσμο!

Το digital hub θα είναι το μοναδικό στην Ευρώπη και ένα εκ των συνολικά έξι κέντρων ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων που προγραμματίζει η φαρμακευτική παγκοσμίως. Η πολυεθνική σχεδιάζει να συνεργαστεί με πανεπιστήμια και τοπικά κέντρα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, με στόχο να δημιουργήσει https://www.ahuevo.online/ στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα παγκόσμιου επιπέδου και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη των νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη νέων tube8 φαρμάκων και εμβολίων. Σχετικά με την επένδυση, η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer επισημαίνει ότι καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες να μεγιστοποιήσει τις ωφέλειες που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής, στην ανάπτυξη νέων θεραπειών και εμβολίων πού βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η AP Legal συμβουλεύει την Pfizer αναφορικά με την εγκατάσταση του digital hub, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του την άνοιξη του 2021, σε ένα συγκρότημα κτιρίων στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ